Celjski mladinski center

Iz M3C
Skoči na: navigacija, iskanje
Celje-logo.png
imeMCC Port
dolgo imeCeljski mladinski center
naslovMariborska cesta 2
pošta3000 Celje
zemljevidlink
telefon03 490 87 40
faks03 490 87 41
mobi040 756 009
emailcelje.si info@mc- celje.si
urlhttp://www.mc-celje.si
facebookCeljskimladinskicenter
odprtopon. - pet.: 8.00 - 20.00, sobota: 14.00 - 19.00
englishCelje Youth Centre


Predstavitev

MCC Port – multimedijski center deluje v okviru Celjskega mladinskega centra od leta 1997 in izpolnjuje svoje osnovno poslanstvo, ki je neposredna podpora mladim pri aktivnem udejstvovanju na vseh področjih kulturno družbenega življenja. Multimedijski center ima na razpolago; multimedijsko učilnico z vsemi intermedijskimi elementi, potrebnimi za ustvarjanja; dvorano za izvajanje intermedijskih predstavitev ter razstavne prostore za izvedbo različnih inštalacij. Sama infrastruktura je podprta tudi z močnim informacijskim procesom, ki bazira na informacijski mreži Infopentlja (povezuje kulturne in izobraževalne organizacije v regiji) in je v povezavi z mrežama Eurodesk Slovenija in ED Savinjska.


Ena osnovnih in poglavitnih nalog mladinskega centra je nudenje pomoči in podpornih aktivnosti mladim za uresničitev njihovih lastnih idej. Center mladim omogoča:

  1. organizacijsko pomoč pri izvedbi njihovih projektov;
  2. finančno pomoč pri izvedbi njihovih projektov;
  3. tehnično in infrastrukturno pomoč pri izvedbi projektov;
  4. kadrovsko pomoč in svetovanje pri izvedbi projektov in
  5. pomoč pri vključevanju v domače in mednarodne projekte.


Projekti

Izvajamo redne letne razpise za mladinske projekte, na katere se lahko prijavite posamezniki, mladinske organizacije in neformalne skupine mladih. Z njimi skušamo vzpodbuditi aktivno participacijo mladih, ki je v tem primeru neposredno tudi finančno podprta. Mladi so poleg te podpore deležni tudi informacijske in svetovalne podpore pri oblikovanju in izvedbi samega razpisa.


Galerija