MMC MIKK

Iz M3C
Skoči na: navigacija, iskanje

MIKK LOGO1.jpg

Multimedijski center Pomurja pri
MIKK - Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota

Trubarjev drevored 4
9000 Murska Sobota

t: 02 534 98 90
f: 02 534 98 92
gsm: 041 707 639

http://www.mikk.si, http://www.krik-ms.si
mailto:info@mikk.si

pon. - pet.: 08:00 – 20:00 | sob: 10:00 – 15:00 | ned in prazniki: zaprto


Kaj počnemo

MIKK - Mladinski informativni in kulturni klub MIKK je mladinski center, prostor, kjer mladi lahko avtonomno raziskujejo svojo kreativnost, razvijajo kritično mišljenje in sodelujejo v ustvarjanju programa. MIKK je javni zavod, ki ga je leta 1995 ustanovila MO Murska Sobota z namenom, da nudi mladini v občini in tudi širše, servisno dejavnost na različnih področjih ustvarjanja. MIKK-ovi prostori so opremljeni s sodobno tehnološko opremo in v produkcijskem delu omogočajo postavitve različnih gledaliških predstav, galerijo in koncertni oder, v informacijskem delu pa poleg sajberkafeja z brezplačnim internetom, nudi tudi predavalnico in prostor za različne delavnice.


MULTIMEDIJSKI CENTER POMURJA - MMC KRIK

Pod okriljem MIKK-a deluje od leta 2006 tudi MMC KRIK, projekt Ministrstva RS za kulturo. V sklopu MMC-ja skrbimo za prepotreben tako tehnološki kot tudi strokovni support mladih ustvarjalcev v regiji na področju multimedijskih vsebin. V ta namen organiziramo skozi celo leto različna brezplačna izobraževanja v obliki tečajev in delavnic, kot so delavnice uporabe promgramskih orodij (Photoshop, AutoCad, Cubase, Logic pro, CorelDraw, Premiere, Edius, 3D Max, Illustrator), fotografske in video/filmske delavnice, glasbene delavnice, ipd. Strokovno opremljeni prostori nudijo kvalitetno delovno okolje mladim ustvarjalcem in umetnikom, hkrati pa s samo infrastrukturo in strokovnim kadrom (zaposleni v centru in zunanji strokovni sodelavci) omogočajo kvalitetno in brezhibno izvedbo načrtovanih projektov. Servisna služba je tesno povezana tudi z izobraževalno dejavnostjo multimedijskega centra, saj prav ta nudi »know how«, ki se na istem mestu lahko tudi implicira in praktično uporabi in s tem producira mladi kreativni kader. Tako je na račun visoko kvalitetne opreme mogoče kreativno izražanje na različnih nivojih (na razpolago so tri profesionalne digitalne kamere, visokokvalitetna fotografska oprema, oprema za grafično oblikovanje, produkcijski računalniki z vso programsko podporo ter avdio snemalna oprema).


CYBER CAFFÉ

Spletna kavarna, ki nadaljuje tradicijo prostega dostopa do interneta slehernemu obiskovalcu mladinskega centra, je sodobno tehnično opremljena in zagotavlja poleg devetih računalnikov ter širokopasovne in brezžične internetne povezave tudi uporabo mrežnega laserskega tiskalnika, optičnega čitalca ter fotokopirnega stroja.


WiFi

Pridi s svojim prenosnikom ali telefonom in se brezplačno konektaj preko enega izmed treh access point-ov na splet. Spij kavo, tweet-aj, osveži facebook... vse brezplačno. ;)

V prostorih spletne kavarne se nahaja tudi informacijska pisarna, namenjena predvsem posredovanju različnih informacij. Te zanima kam čez počitnice, kje lahko postaneš prostovoljec, kako je z delom v tujini? Potem je info pisarna pravi kraj zate! V prostorih internetne kavarne se lahko prirejajo tudi računalniški seminarji, LAN party-ji ter različne multimedijske in izobraževalne vsebine.


INFOCENTER

V Mladinskem informativnem in kulturnem klubu je za namen izvajanja dejavnosti informiranja in svetovanja za mlade odprta informacijska pisarna, katere delovni čas je vsak delavnik med 10:00 in 20:00 uro, ob sobotah pa med 10:00 in 15:00 uro. Namen informacijske pisarne MIKK-a je zadovoljitev potreb mladih po informacijah, ki jih potrebujejo za vključevanje v različne družbene procese, kakor tudi dostop do informacij, ki jih mladi potrebujejo za odpravo problemov, s katerimi se srečujejo. Prostor je opremljen s panoji in poličkami, na katerih domujejo informacije ostalih mladinskih in drugih organizacij v obliki plakatov, zloženk, programov in publikacij.


CYBERCAFFE / INTERNETNICA

V MIKK-ovi internetnici je na voljo 10 računalnikov z brezplačnim dostopom na internet (optika 100/100), optični čitalec, printer ter fotokopirni stroj.


GLASBA

Glasbena scena v MIKK-u je namenjena predvsem promociji neuveljavljenih domačih bendov. S prirejanjem koncertov tujih in domačih alternativnih ter drugih glasbenih skupin in glasbenih performerjev, želimo vzpodbuditi nastajanje mladega glasbenega naraščaja ter navsezadnje tudi pozitivno vplivati na "glasbeno razgledanost" publike - v čim širšem pomenu besede.


V našem okolju želimo obiskovalcem koncertnih večerov v MIKK-u zagotoviti čim bolj kontinuirano in pestro ponudbo glasbe, ki je v naših prostorih zaradi »trendy« medijev in poslušalstva prav gotovo ni zaslediti. Koncertom namenjamo zaenkrat povečini vikende, iz "vikend" povprečnosti pa včasih glasbujemo tudi ob tedna dnevih.


NEFORMALNO IZOBRAŽEVANJE

Pridobivanje znanja in izkušenj nikoli ni bilo zabavnejše! V MIKK-u potekajo skozi celo leto tri kontinuirane delavnice (delavnica bobnov Govoreči bobni, kitarska delavnica Prvi prijemi ter likovna delavnica) ter mnogo drugih, krajših, kot so multimedijske delavnice, delavnice ročnih spretnosti (glina, maske, nakit...), počitniške delavnice za osnovnošolce, delavnice varne rabe interneta. Prijavi se - delavnice so brezplačne!