Zavod Art središče

Iz M3C
Skoči na: navigacija, iskanje

As logo.jpg
imeZavod Art središče
dolgo imeZavod za razvoj in umetnost Art središče
naslovDunajska 196 / Središče 47
pošta1000 Ljubljana / 9207 Prosenjakovci
zemljevidlink
telefon02 544 91 08
mobi031 250 378
emailinfo@artcenter-slovenia.org
urlhttp://www.artcenter-slovenia.org
odprtovsak dan / po dogovoru

Zavod za razvoj in umetnost Art središče je prvi rezidenčni umetniški center v Sloveniji. Multimedijski center začenja delovati znotraj Art središča, ki zagotavlja kreativno vzdušje gostujočim umetnikom iz Slovenije in tujine ter poizkuša biti odprt za nove ideje tudi na drugih področjih in izvedbo transdisciplinarnih projektov.


Poleg dela z digitalno in informacijsko tehnologijo ter umetniško produkcijo nudi Art središče svoje kapacitete ne le mladim in starejšim umetnikom, ki uporabljajo nove tehnologije (digitalni video, elektronske umetnosti, komunikacije ...), ampak je namenjen tudi lokalnim skupnostim – ki so zaradi same lokacije na Goričkem v Prekmurju izolirane. Želimo jim omogočiti izobraževanje na različnih področjih (delavnice, dostop do interneta, informacije in splošna podpora). Verjamemo, da je umetniška praksa inovativno, ustvarjalno raziskovanje in prevpraševanje - ne le form in oblik ali z drugimi besedami sama sebi namen, temveč tudi pozicija do sveta in spreminjanje le-tega.


Multimedijski center v sklopu Art središča bo poizkušal na svoj način, v svojem lastnem kontekstu premišljevati in razvijati odnos do novih tehnologij ter se povezoval z ljudmi, izkušnjami in znanji sorodnih institucij.


Kljub temu, da Art središče in program multimedijskega centra že leta ni finančno podprt s strani pristojnega Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (oz. bivšega Ministrstva za kulturo), v Art središču s pomočjo različnih mednarodnih projektov in programov ter lastnim angažmajem in prostovoljnim delom izvajamo raznolike aktivnosti na področju novomedijske kulture, transdisciplinarne umetnosti in trajnostnega razvoja.