Delavski dom Trbovlje

Iz M3C
Skoči na: navigacija, iskanje
DDT logo.png
imeDelavski dom Trbovlje
dolgo imeZavod za kulturo Delavski dom Trbovlje
naslovTrg svobode 11a
pošta1420 Trbovlje
zemljevidlink
telefon03 563 34 81
faks03 562 10 79
emailddt@siol.net
urlhttp://www.dd-trbovlje.si
facebookdelavski.dom.trbovlje
odprtoponedeljek - sobota: 8:00 - 20:00
englishDelavski dom Trbovlje Cultural Centre


Predstavitev

Javni zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje, je največji kulturni zavod na področju Zasavja, ki se ukvarja s promocijo ljubiteljske in visoke kulture, raznovrstnimi kulturnimi uprizoritvami ter večmedijsko umetnostjo ki se podpisuje pod program Trbovlje novomedijsko mesto – TNM. Prioritete DDT na področju kulturnega udejstvovanja so likovna umetnost, glasbena umetnost, uprizoritvene dejavnosti, novi mediji ter film. Poleg teh vodilnih dejavnosti pa so prostori namenjeni javnosti ter drugim institucijam za izvajanje raznoraznih prireditev. Ukvarjamo se tudi z lastno produkcijo kulturnih dogodkov ter podpiramo kulturna društva v občini Trbovlje in spodbujamo mlade ustvarjalce z različnih področij, da s svojim znanjem sodelujejo pri nastanku svoje produkcije.


Poleg manjših likovnih razstav in dogodkov, je na vsakoletnem sporedu intermedijski festival Speculum Artium 2011, ki je bil na Ministrstvu za kulturo sprejet na razpisu za štiriletni program. Pri festivalu se povezujemo z Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani, Fakulteto za računalništvo in informatiko, z Univerzo v Linzu (Kunst Universität Linz) ter Univerzo za uporabne umetnosti na Dunaju (University of Applied Arts). Leta 2011 smo znotraj pobude TNM pričeli z novo dejavnostjo: MMC multimedijski center, v sklopu katerega je v naši kavarni možen dostop do interneta, potekale bodo delavnice, nastajali bodo novi produkti digitalne produkcije.


Projekti

  • SPECULUM ARTIUM je mednarodni festival novomedijske umetnosti.


  • DIGITAL BIG SCREEN 2010, 2011 - Festival Digitalbigscreen (TNM) je vizualnim umetnikom, ki se ukvarjajo z videom ponudil možnost produkcije njihovih del v filmskem formatu 16x9, namenjen velikemu kinematografskemu platnu (bigscreen).


  • DELAVNICE:
    • ARDUINO delavnica 2011, Tiago Martins (Interface Culture Linz)
    • VIDEO DELAVNICA 2010, prof. Dušan Bučar (ALOU), mag. Marko Glavač


  • TRBOVLJE V.A.T. – Vizualna Alternativa Trbovlje je skupina lokalnih ustvarjalcev, ki se aktivno ukvarja z videom, fotografijo in intermedijskimi projekti. Sodelujejo pri raznoraznih projektih (Speculum Artium, DigitalBigScreen), razstavah (Mesec fotografije – fotonični trenutki, 2010 – PHOTON), delavnicah, … (katalogi, knjiga TRBOVLJE V.A.T., videi, fotografije)


  • ART CENTER KUM – projekt v teku

Galerija

Predstavitev