PiNA

Iz M3C
Skoči na: navigacija, iskanje
Pina-logo-trasparent.png
imeKID PiNA
dolgo imeKulturno izobraževalno društvo PiNA, Multimedijski & mladinski center
naslovGregorčičeva 6
pošta6000 Koper
zemljevidlink
telefon+386 5 6300 320
faks+386 5 6300 320
mobi+386 40 600 143
emailinfo@pina.si
urlhttp://www.pina.info
facebookkid.pina
twitter@kid_pina
youtubeMMCPina
vimeommcpina
odprtoe-Kavarna PiNA, Kidričeva 43, Koper, pon. - pet.: 12.00 - 22.00, sob. - ned.: 16.00 - 22.00
englishPINA Primorje Information Atelier

Predstavitev

Kulturno izobraževalno društvo Pina več kot deset let skrbi za uvajanje inovativnih praks na področju izobraževanja, intermedijskih umetnosti in sonaravnega razvoja na lokalnem, nacionalnem in mednarodnem nivoju. KID PiNA je bila ustanovljena leta 1997 na pobudo Zavoda za odprto družbo Slovenije (OSI), namenjenega razvoju civilne družbe in demokratičnega dialoga ter javni dostopnosti do sodobnih orodij informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT).

Poslanstvo

Od leta 1997 je poslanstvo KID PiNE izvajati kvalitetne izobraževalne, kulturne, umetniške in raziskovalne dejavnosti z namenom spodbujati družbeni razvoj, ki temelji na odgovornem ravnanju posameznikov, kritičnem mišljenju in sonaravnemu bivanju.

Dejavnosti

S svojimi rednimi dejavnostmi kot so usposabljanja, razstave, festivali, filmski večeri, večeri gibalne, statične in intermedijske umetnosti, predavanja in predstavitve, tečaji, seminarji, delavnice, informativne ter ostale publikacije in multimedijska produkcija nenehno spodbuja okolje k premisleku in kritični refleksiji obsoječih družbenih norm, ter odpira prostor za dialog o pomembnih družbenih temah.

Med aktivnostmi KID PiNE je tudi nudenje javnega dostopa in možnosti uporabe širokega spektra IKT in multimedijskih orodij ter promocija naprednih trajnostnih okoljskih rešitev. KID PiNA prav tako omogoča podporne aktivnosti za mlade kreativce. V javnost je lansirala več uspešnih umetnikov in ustvarjalcev .

Mladinski in multimedijski center ponuja vrsto aktivnosti, kjer se ob aktivnem druženju razvijajo tudi debate z aktualnih področij. Servisne dejavnosti KID PiNE kot so ustvarjalni multimedijski studio, virtualno središče za nevladne organizacija in posameznike, mentorstvo in svetovanje na projektih, pomoč pri organizaciji ter zagovorništvo civilnih pobud omogočajo ciljnim publikam, da uresničijo svoje ideje in projekte. Druženje ljudi, ki so aktivni na določenem področju, prinese do koncentracije znanja in idej, katere lahko pod okriljem KID PiNE dobijo razpoznavno obliko v smislu konkretnega projekta. Kopičenje in prepoznavanje takšnih idej pa je zgolj prednost skupnosti, ki ustvarja sposobne posameznike, ki sooblikujejo življenjsko okolje, v katerem delujejo.

V letu 2004 se je KID PiNA s sorodnimi centri povezala v slovensko mrežo multimedijskih centrov, da bo tako lahko še bolj aktivno in širše izpolnjevala svoje poslanstvo.

Delovanje

Delovanje KID PiNE pozitivno vplivajo na ciljne populacije in njihovo orientacijo v sodobnem potrošniškem svetu. Vodilo delovanja KID PiNE je spodbujati strpen civilni dialog in kritično mišljenje, predvsem pa promovirati in spodbujati aktivno participacijo v skupnosti. Vse projekte, ki jih KID PiNA izvaja, druži skupna rdeča nit – družbeni učinek.

Vključenost

Program KID PiNE je namenjen vsem in promovira enake možnosti, po naravi pa spodbuja aktivno participacijo, saj spodbuja aktivno udeležbo. Pomembno je, da se ljudje vračajo in spodbujajo ostale, da sodelujejo v kreativnem procesu v sklopu projektov, ki jih KID PiNA izvaja.

Projekti

Galerija