Hiša kulture v Pivki

Iz M3C
Skoči na: navigacija, iskanje

HKP JPG copy.jpg

MMC Pivka

ime MMC Pivka dolgo ime Društvo Hiša kulture v Pivki naslov Snežniška cesta 2 pošta 6257 Pivka zemljevid Link mobi 041 937 212 email info@mmcpivka.org

url http://www.mmcpivka.org

odprto pon-pet: 11.00-19.00 in pet-ned: 17.00-21.00


Predstavitev

Društvo Hiša kulture v Pivki deluje v prostorih stare meščanske hiše iz 19. stoletja na stičišču Kolodvorske in Snežniške ulice v Pivki. V letu 1998 je bila v teh prostorih urejena galerija, ki še danes deluje pod imenom Pivško razstavišče umetnin, od takrat dalje je urejen foto atelje in grafični studio, vzpostavila se je video in glasbena produkcija. Glavni cilj delujočih v Hiši kulture je bil že od ustanovitve dalje ustvariti pogoje za delovanje interesnih skupin na področju slikarstva, grafike, fotografije, v zadnjih letih pa še novih medijskih in intermedijskih dejavnosti ter organizacije izobraževanj in delavnic za uporabo informacijskih tehnologij. Hiša kulture v Pivki je poznana predvsem po koncertih in razstavah, od vzpostavitve dalje, od leta 2006 dalje pa je zelo obiskan tudi njen multimedijski center na Prečni ulici 1 v Pivki. Vsa leta potekata v društvu promocija in predstavitev drugih umetniških projektov, organizacija izobraževanj in delavnic za uporabo informacijskih tehnologij za kulturno umetniško ustvarjanje ter izvajanje neformalnih izobraževanj za uporabo sodobnih informacijskih tehnologij. Zelo je zato obiskana predvsem naša multimedijska učilnica, kjer obiskovalcem na 14 računalnikih omogočamo spletni dostop, delo na računalniku, brezplačno uporabo tiskalnika pa še kaj.


Projekti

v okviru programa Multimedijskega centra Pivka:

1. V prostorih multimedijske učilnice potekajo različna neformalna izobraževanja in delavnice za uporabo informacijskih tehnologij za kulturno umetniško ustvarjanje ter izvajanje neformalnih izobraževanj za uporabo sodobnih informacijskih tehnologij. Učilnica je na voljo udeležencem vsak dan, od ponedeljka do sobote, med 9.00 in 22.00 uro oziroma po dogovoru.

2. Festival digitalne umetnosti KR-Not (radijske in video delavnice, tonski tehnik, kamerman, obdelava in montaža video in audio nosilcev, predavanja, foto delavnice… ).

3. Peljemo projekt Neformalno izobraževanje, usposabljanje in mladina, s katerim želimo osvetliti področje izobraževanja mladih v državah članicah Evropske unije, v Sloveniji ter še posebej usposabljanja mladih na lokalnem nivoju. Predstavljamo zbirke uporabnih spletnih povezav ter mladino poskušamo navdušiti nad oblikami in načini izobraževanja in usposabljanja, za katere lahko izvedo preko spleta ter nudimo pomoč pri oblikovanju ideje ter pripravi osnutka projekta, ki ga lahko pripravijo z novimi mediji.


Galerija

IMG 1391.JPG Kamen 1.jpg IMG 7518.JPG