MMC Koroške

Iz M3C
Skoči na: navigacija, iskanje
MKC.jpg
imeMKC Slovenj Gradec
dolgo imeMKC Slovenj Gradec/MMC Koroške pri JZ Vetrnica
naslovOzare 18
pošta2380 Slovenj Gradec
zemljevidlink
telefon028846293
emailnucam.info@gmail.com
urlhttp://www.nucam.info
facebooklink
odprtopon. - pet.: 12.00 - 19.00 in po dogovoru
englishMKC Slovenj Gradec Youth Culture Centre


Predstavitev

MMC Koroške

MMC Koroške je projekt, ki deluje v okviru Mladinskega kulturnega centra (MKC) Slovenj Gradec vse od leta 2006. Leta 2012 se je MKC preselil v nove prostore, ki vključujejo tudi mladinske namestitvene kapacitete (Hostel Slovenj Gradec). Novi prostori so prinesli nove možnosti za nadgradnjo tako programskih vsebin kot tehničnih podpor s področja IKT.

Poleg računalniške učilnice, javno dostopne e-točke, regijskega kulturno-informacijskega portala ([1]), portala Virtualna galerija, je ena pomembnejših pridobitev »novega« MMC tudi prenovljen in tehnično dodelan avdio snemalni studio, ki omogoča glasbeno produkcijo tako amaterjem kot glasbenim profesionalcem. V avli MKC-ja je na voljo razstavni prostor, kjer pripravljamo likovne, kiparske, fotografske in druge razstave uveljavljenih in neuveljavljenih umetnikov vseh generacij.

MMC Koroške je prepoznaven predvsem po svoji glasbeni produkciji, izobraževanjih s področja (avtorske) avdio (post)produkcije, računalniškem izobraževanju in usposabljanju za različne starostne skupine in zahtevnostne stopnje ter kreativni rabi IK tehnologij.

Projekti

Vidnejši projekti:

»Virtualna galerija« ([2]) - portal predstavitve koroških akademskih in ljubiteljskih likovnih umetnikov Regijski kulturno - informacijski portal nucam.info (www.nucam.info)

»WDL«- Wolfov digitalni laboratorij : mladi ustvarjajo avtorsko glasbo (skozi spoznavanje poznoromantičnega avtorja Huga Wolfa)

»Main Flow« – mladinska avtorska hip-hop in elektronska glasbena produkcija

»Poezija na traku« – 12 avtorjev s koroške regije je svojo poezijo predstavilo v avdio obliki. Kot produkt projekta je nastala zgoščenka s posnetki 60 pesmi

»Grta Dovta« - glasbena produkcija mladih s Koroške, ki je nastala kot rezultat avdio kreativnih delavnic znotraj MMC.

Različna izobraževanja, predavanja, tečaji in delavnice s področja avdio (post)produkcije, digitalne fotografije, video (post)produkcije, računalniški tečaji in različne delavnice kreativne rabe multimedijskih vsebin.

MMC Koroške je tudi stalen član mreže M3C.

Galerija