Kiberpipa

Iz M3C
Skoči na: navigacija, iskanje
Kiberpipa-logo-300dpi.png
imeKiberpipa
dolgo imeKiberpipa pri Zavod za študentske kulturne dejavnosti Študentske organizacije Univerze v Ljubljani
naslovKersnikova 6
pošta1000 Ljubljana
zemljevidlink
telefon+386 1 438 03 05
faks+386 1 438 03 01
emailinfo@kiberpipa.org
urlhttp://www.kiberpipa.org
twitter@kiberpipa
odprtopon. - pet.: 10.00 - 22.00, ali po dogovoru
englishCyberpipe

Kiberpipin slogan "all our code are belong to you," ki je parafraza na citat iz računalniške igrice, bi lahko prevedli v "Omogočamo brezplačni tok informacij na osnovi prostih orodij," jezikovne napake v njem pa namigujejo na nepredvidljivost računalniške tehnologije, ki jo raziskujemo.

Razvijamo kreativno kritično obravnavo kulture novih medijev in sodobnih informacijsko komunikacijskih tehnologij ter raziskujemo, spodbujamo interakcijo med raziskovalci, umetniki, medijskimi aktivisti in teoretiki. Glavni namen je razvijanje medijske pismenosti in digitalne osveščenosti znotraj zainteresirane postmoderne javnosti skozi prezentacijo in diskurz na najvišjem nivoju.

Končni cilj delovanja je vzpostavitev platforme za skupno eksperimentalno raziskovanje novih tehnologij in njihovo implementacijo na področju kulture, umetnosti, znanosti, tehnologije in politike. Zahtevnost vsebin je prilagojena posameznim ciljnim skupinam glede na stopnjo predznanja, tako je mogoča vzpostavitev projektov na posameznih področjih uporabe računalniških in elektronskih medijev, ki krepijo in združujejo slovensko kibernetično sceno. S takšnim povezovanjem Kiberpipa doprinese svoj del k razvijanju informacijske družbe v Sloveniji.